Sunday, October 14, 2018


         ස්ත්‍රී සූපවේදය

අද මම කල්පනා කළා ස්ත්‍රී තුළින් ගමේ රහට පොළොස් ඈඹුලක් හදා ගන්න අකාරය ඔබත් එක්ක බෙදා හදා ගන්න.මතකද අම්මේ හරී රසයි! හරියට කුකුල්මස් වගේ කිය කිය බත්, පාන්, එක්ක කෑවා.ම්..ම්..ම්..ම්...

එහෙමනම්, මෙන්න වට්ටෝරුව.
  

        ගමේ රසට,පොළොස් ඇඹුල







                                                                                                                      
සාදන ආකාරය

පොළොස් ගෙඩිය පොතුහැර, වහල්ල කපා, තරමක කැබලිවලට කපා ගන්න.හාල් සහ පොල් දුඹුරු පැහැ වන තෙක් බැද, හොඳින් අඹරා ගන්න.මෙය සමඟ බැදපු දුරුකුඩු,ගොරකා හෝ තක්කාලි, කහ,රතුළුෑණු, තලා ගත් සුදුළුෑණු, රම්පෙ, කරපිංචා,ගම්මිරිස්,බැදපු මිරිස්,උම්බලකඩ හා ලුණු පොළොස් ඇතිලියට දමා හොඳින් අත ගා ගන්න.ඉන් පසුව දියකිරි කෝප්ප දෙක දමා ඇතිළිය ලිප තබා ගන්න.එය හොඳින් තැම්බී එන විට මිටි කිරි කෝප්ප තුන දමා තව දුරටත් මඳ ගින්නේ තෙල් පෑදෙන තුරු පිසෙන්නට හරින්න.










2 comments:

  1. මේක නං මට වටිනවා

    ReplyDelete
    Replies
    1. එහෙමනම් පොළොස් කන්න හුගක් කැමති ඇති.

      Delete